Svart golfhandduk med texten 'Brogey (Bro-gee) When you make an 8 but your boy puts you down for a bogey' i vit typsnitt, en humoristisk term som används inom golf.

Enkla tester för att avgöra om dina golfbollar är i bra skick

På golfbanan är varje slag en möjlighet att utforska spelets utmaningar. Men precis som allt annat har även dina golfbollar en begränsad livslängd. Även om de är byggda för att tåla påfrestningar, är slitaget oundvikligt. Låt oss ta en titt på fyra enkla tester som hjälper dig avgöra om dina golfbollar fortfarande presterar på topp.

Testa studs:
Detta test är enkelt. Studsa en ny golfboll bredvid en äldre på en hård yta som en granitskiva eller klinkergolv. Observera inte bara studsen, utan även hur bollarna rör sig när de studsa. Den nya bollen bör ha en bättre studs, men om den äldre inte ligger långt efter är den fortfarande i gott skick.

Ljudtestet:
Använd ditt driverklubba för detta test. Slå bollen och lyssna noga på ljudet den ger ifrån sig. Kan du känna igen ljudet av en helt ny golfboll när du slår den? Om du hör ljudet kan det vara ett tecken på att bollens yta har spruckit på något sätt.

Flyttestet:
För detta test behöver du saltvatten. Om bollen flyter i saltvatten är den okej, men om den sjunker kan det vara ett tecken på en läcka på bollens yta.

Testa avståndet:
På drivrangen eller greenen, slå bollen och notera hur långt den går. Om den når önskat avstånd utan att du anstränger dig för mycket är den fortfarande användbar.

Förvaring För Lång Livslängd:
Golfbollar kommer att hålla länge när de förvaras korrekt. Se till att hålla dina nya golfbollar separerade från de använda bollarna. De bör förvaras inomhus vid rumstemperatur när de inte används.

Lämna aldrig dina golfbollar i ditt fordon eller utomhus där de kan utsättas för extrem hetta och kyla, samt UV-strålar från solen. Genom att regelbundet kontrollera dina golfbollar och förvara dem korrekt kommer du att få många rundor med dem innan de blir dåliga och behöver bytas ut.

Att testa dina golfbollar regelbundet är ett enkelt sätt att avgöra om de fortfarande presterar på topp. Genom att utföra dessa tester och förvara dem korrekt kan du vara säker på att dina bollar inte är en faktor som påverkar ditt spel negativt. Så nästa gång du står på golfbanan, kom ihåg att hålla koll på dina bollar och se till att de är redo att ge dig den bästa möjliga prestationen.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar