En illustration av en stiliserad tecknad figur som ser ut som en kombination av en dinosaurie och en golfare, i full sving med en golfklubba, med texten 'BROKEN CLUBS CLUB by 2gringos' nedanför

9 eller 18 hål? Det är frågan!

För många golfare är frågan om man ska spela 9 eller 18 hål en fråga om tid och energi. Men det finns också en tredje faktor att överväga: roligt. Vilken av de två är roligare att spela?
Närbild på golfpiké, med hållare för golfpegg

En 9-hålsrunda kan vara en perfekt lösning för den golfare som har begränsad tid eller energi. Det kan vara en snabb och enkel runda som inte tar upp hela dagen. Dessutom kan det vara ett utmärkt alternativ för den som vill spela med barn eller nybörjare, eftersom det inte är lika påfrestande som en 18-hålsrunda.

Å andra sidan kan en 18-hålsrunda erbjuda en mer utmanande och varierad upplevelse. Det finns fler chanser att återhämta sig från en dålig hål, och det finns också fler möjligheter att göra en bra score. Dessutom kan det vara en bra träningsupplevelse eftersom du spelar under en längre period.

Så, vad säger folket?  GolfStinks.com ställde frågan för att se vad golfare föredrar: 9 eller 18 hål?

Resultaten visade att majoriteten av golfare (57%) föredrar att spela 18 hål, medan 43% föredrar en kortare runda på 9 hål. Några av kommentarerna från läsarna var:

”Jag spelar oftast 18 hål, men när jag har begränsat med tid eller energi, eller när jag vill ha en avslappnad runda med familjen, då är 9 hål perfekt.”

”Jag föredrar 18 hål eftersom det känns som en mer fullständig runda. Men ibland är 9 hål allt jag har tid för.”

”Jag spelar helst 18 hål, men ibland kan en snabb 9-hålsrunda vara precis vad som behövs.”

Så vad är det rätta svaret? Det finns egentligen ingen universell lösning på denna fråga. Det beror på vilken typ av spelare du är och vilken situation du befinner dig i. Vi på 2Gringos säger så länge du har kul på banan, spelar det ingen roll om det är 9 eller 18 hål!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar