Trebilds seriestripp där första bilden visar en fågel som tittar missnöjd på en missad golfputt, andra bilden zoomar in på en golfboll, och tredje bilden visar fågeln med ett stort, öppet gap missnöjd över putten.

Allt du Behöver Veta om Putters: Din Guide till Golfens Viktigaste Klubba

Välkommen till den fascinerande världen av golfputters – en värld där detaljer och precision spelar en avgörande roll för varje golfspelares framgång. I denna artikel kommer vi att utforska putterns unika egenskaper och betydelse i golf. Från valet av rätt headcover till kunskapen om putterns längd och vikt, kommer vi att ge dig allt du behöver veta för att välja och använda denna viktiga klubba på bästa sätt. Oavsett om du är en erfaren golfspelare eller nybörjare, kommer denna guide att erbjuda värdefull insikt och råd för att förbättra ditt spel på greenen. Låt oss dyka in i putterns värld och upptäcka hur denna enkla klubba kan ha en så stor inverkan på ditt golfspel.

1. Är Putter Headcovers Nödvändiga?

Putter headcovers är inte ett måste, men de kan vara ett smart val för att skydda din putter från repor och skador. Detta är särskilt viktigt om du har en putter med en speciell finish eller design som du vill bevara. Användningen av headcovers är en personlig preferens, så det handlar om vad du värderar mest – utseende eller bekvämlighet.

2. Jakten på den Perfekta Puttern
Att hitta den perfekta puttern är en evig strävan för golfare. Viktiga aspekter att tänka på inkluderar putterns huvuddesign (som blad eller mallet), längd, vikt och grepp. Dessa faktorer påverkar din prestation på greenen genom att påverka din hållning, stroke och handposition.

3. Kan Putters Omskaftas?
Ja, det går att byta skaft på en putter. Om skaftet är skadat, slitet, eller om du bara vill byta ut det, kan du få det gjort. Processen varierar beroende på putterns design, men det är vanligtvis bäst att låta en professionell utföra jobbet.

4. Hur Mäter Man en Putters Längd?
Längden på en putter mäts från sulan (botten av klubbhuvudet) till toppen av greppet. Längden påverkar din hållning och stroke. En professionell fitting kan hjälpa dig att hitta den idealiska längden för just din spelstil.

5. Den Viktigaste Klubban i Din Golfbag
Puttern är utan tvekan den viktigaste klubban i din golfbag. Det är med puttern som du avslutar varje hål och den har stor inverkan på din poäng. Att välja rätt putter är därför avgörande för golfare på alla nivåer.

6. Putter Huvudets Vikt och dess Påverkan på Ditt Spel
Putterhuvudets vikt varierar vanligtvis mellan 330-370 gram. En lättare putter kan passa de med en snabbare stroke, medan en tyngre putter kan ge mer stabilitet och kontroll. Valet beror på din personliga stil och stroke.


Puttern är en dynamisk och avgörande del av din golfuppsättning. Oavsett om du är en erfaren golfare eller nybörjare, är det värt att investera tid och tanke i att välja rätt putter. Tänk på headcovers, vikt, längd, och grepp för att finjustera ditt spel och förbättra dina resultat på greenen.

Läs om de coolaste puttermärkerna just nu här

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar