Amatörtips som förbättra din golffärdighet

Amatörtips som förbättra din golffärdighet

Att spela golf handlar inte bara om att slå långt och få så få slag som möjligt, det finns många sätt att förbättra sin spelteknik på. Med lite förberedelse kan du bli som en MacGyver på banan som imponerar på dina medspelare med en imponerande samling av tricks och genvägar. Här är 2Gringos amatörtips som du kan göra själv, vilket sparar dig några slag (och några kronor)
 • Värm upp din bollen

På kalla dagar kan du stoppa din första tee-boll i fickan på väg till banan för att hålla den varm. Studier visar att en varmare boll ger längre slag.

 • Baby-sko som putterskydd
Byt ut ditt obekväma putterskydd med en söt en: en baby-sko.
 • "Påminnelsekort"
Skriv ner dina tre fungerande tankar för svingsituationer på ett kort och ha det i din väska. Titta på kortet efter dåligt slag för att fokusera om.
 • Skapa plats för öl
Ta bort två järnklubbor från din väska (du kan överleva en runda utan din 3-järn och 4-järn). Fyll bagen med öl istället.
 • Hatten som markör

När du mirakulöst hittar din boll i knähögt högt gräs, gå inte tillbaka till golfbagen för att byta klubba bara för att inse att du har glömt bort var golfbollen låg. Lägg din golfkeps vid bollen.

 • Följ vinden med näsan

Att kasta grässtrån i luften är osofistikerat. Istället, peka din näsa mot vinden. När du känner vinden balanserad på dina öron, peka din näsa direkt mot vinden.

 • Ha en spik i golfbagen
Ha med en spik i din golfbag. Det är ett perfekt verktyg för att rengöra spåren på klubborna, och det fungerar också som en tuff bollmarkör.
 • Använd en whiteboardpenna
Impact tape, vem behöver det? Använd istället en whiteboardpenna på klubban för att få omedelbar feedback på var du träffar bollen.

 • Räta ut putteraxeln med golfhandduken
Har du en böjd putteraxel? Ta din golfhandduk och gnugga axeln upp och ner. Friktionen kommer att värma upp axeln till en punkt där du kan räta ut en liten böjning. (Ja, det fungerar faktiskt.)
 • Anpassa klubborna med nagellack

Använd nagellack för att anpassa målning av dina järn och wedgar till en Tour-pro-klass.

 • Ha håll i ficka för en extra boll

Vi stöder inte fusk, men vi respekterar kreativa försök att böja reglerna. Skär ett litet hål i en av dina fickor så att den kan komma till användning när bollen går förlorad. "Åh, hej killar - jag hittade den precis!"

 • Ta med extra scorekort

Om du promenerar runt på banan, lägg några extra scorekort från din hemmabana i din väska. På det sättet, om du glömmer att plocka med vid klubbhuset, så har du dem redan i golfbagen.

Att spela golf handlar inte bara om att slå ett perfekt slag eller att nå en viss poäng. Det handlar om att ha kul, njuta av utmaningen och lära sig av sina misstag. Med dessa "proffstips" kan du förbättra din teknik, spara några slag och ha ännu roligare på golfbanan. Kom ihåg att det är de små sakerna som gör en stor skillnad, så testa gärna några av dessa tips och se hur de fungerar för dig. Och framför allt, ha kul på banan!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar