Fem stycken golfare ligger ner på golfbanan för att skydda sig från bisvärm.

Bisvärm attackerade golfaren Erik van Rooyen

En oväntad händelse utspelade sig på golfbanan under Mexico Open när en bisvärm attackerade golfaren Erik van Rooyen under hans utslag. Van Rooyen och andra personer på banan slängde sig ner på marken för att undvika att bli stuckna av bina. Kommentatorerna på Golf Channel blev förvånade över synen och brast ut i skratt av den ovanliga händelsen.

Van Rooyen berättade senare att han var den första som upptäckte bisvärmen när han var på väg att slå ut. Han sa till sin caddie att det var bin på väg, men caddien tittade på honom som om han var galen. När van Rooyen slängde sig ner på marken såg även caddien bisvärmarna och gjorde detsamma. Andra golfare på banan, inklusive Francesco Molinari och Chez Reavie, såg van Rooyen och caddien ligga ner och insåg snabbt vad som hände, och de slängde sig ner på marken också.

Golfare hukar sig för att skydda sig från bisvärm


Kommentatorerna på Golf Channel beskrev det som en dimma av bin som flög över golfbanan. De sa också att de aldrig hade sett något liknande på en golfbana tidigare.

När bisvärmarna hade flytt vidare, kunde spelarna ställa sig upp igen och fortsätta spelet. Trots den oväntade händelsen påverkade inte van Rooyens utslag, och han kunde fortsätta spela och komma in på sju under par. Han är nu på delad andra plats med Estanislao Goya bakom den ledande Austin Smotherman.

Attacker av bin är inte ovanliga i vissa delar av världen, särskilt under varma och torra förhållanden. Det är dock mycket ovanligt att en bisvärm attackerar på en golfbana under en professionell tävling. Van Rooyen och de andra golfarna på banan kan ha haft tur att de kunde undvika att bli stuckna av de aggressiva bin.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar