En stor krokodil som går över en golfgreen.

De fem mest udda golfhändelserna i historian enligt 2Gringos

Det finns många udda golfhändelser som har inträffat genom historien. Här är 2gringos topplista:

Femte plats:

Mongoos stjäl golfboll under turnering i Sydafrika

Två Mongoos djur på golfbanan som snor golfboll.

Under en golfturnering i Sydafrika blev spelet abrupt avbrutet när en mongoose sprang ut på banan och stal en golfboll. Händelsen inträffade på en av hålen på banan där en av spelarna hade slagit iväg bollen. Mongoose är en slags kattliknande varelse som är vanlig i Afrika och Asien, och är känd för sin förmåga att stjäla mat och andra föremål. Efter att ha stulit bollen sprang mongoose iväg in i skogen och spelarna tvingades vänta tills bollen kunde ersättas innan spelet kunde fortsätta. Trots det oväntade avbrottet av spelet, såg spelarna händelsen som en rolig och minnesvärd upplevelse under turneringen.

Fjärde plats:

Alligator på greenen stoppar golftävling i Florida

En stor krokodil som går över en golfgreen.

En golftävling i Florida fick avbrytas när en alligator gick ut på greenen och la sig på flaggan. Händelsen inträffade på en golfbana där spelarna hade varit i full gång med tävlingen när alligatorn plötsligt dök upp. Alligatorn visade ingen oro över närvaron av spelarna och vägrade att flytta sig från greenen, vilket tvingade arrangörerna att avbryta tävlingen och vänta tills djuret lämnat platsen. Spelarna tog situationen med ro och många av dem tog bilder av alligatorn på greenen som ett minne från turneringen.

Tredje plats:

Astronaut slår golfboll från månen

Under en av Apollo-missionerna slog astronauten Alan Shepard en golfboll från månens yta. Händelsen inträffade under Apollo 14-missionen 1971, när Shepard tog en golfklubba och slog bollen iväg medan han var på månens yta. Shepard slog bollen med en modifierad golfklubba, eftersom månens yta saknar atmosfär och det är svårare att slå bollen där än på jorden. Trots de tekniska utmaningarna lyckades Shepard slå bollen flera hundra meter, vilket gör honom till den första personen att spela golf på månen.

Andra plats:

Golfspelare träffad av blixten under turnering i Illinois

Golfaren Lee Trevino träffades av blixten under en golfturnering i Illinois 1975. Trevino var ute på banan och spelade en runda när ovädret slog till och han träffades av en blixt. Trots att han överlevde händelsen, var han tvungen att avbryta tävlingen och fick stanna kvar på sjukhuset i flera dagar för att återhämta sig. Trevino återhämtade sig dock och kunde fortsätta spela golf efter händelsen, men händelsen visar på de faror som kan uppstå under en runda på golfbanan.

Första plats:

Golfproffs använder helikopter för att rädda boll under turnering i Sydafrika

En ovanlig händelse ägde rum under en golfturnering i Sydafrika när en av spelarna slog iväg sin boll och den landade på en klippavsats utanför banan. Spelaren trodde att bollen var förlorad, men en annan golfspelare hade en annan idé - han skulle använda en helikopter för att rädda bollen. Efter att ha hyrt in en helikopter och pilot, flög golfspelaren ut till klippavsatsen där bollen låg och lyckades plocka upp den med hjälp av ett fiskespö. Händelsen skapade mycket uppmärksamhet och videon av räddningsaktionen spreds snabbt på sociala medier. Trots att spelarna inte fick några extra poäng för räddningsaktionen, blev det en minnesvärd händelse under turneringen.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar