Michael Jordan springer efter en glad golfare som ser ut att försöka likna ett flygplan. De befinner sig på en golfbana.

De mest minnesvärda golfhistorierna om Michael Jordan

De flesta känner till Michael Jordans imponerande karriär som basketbollspelare, men han har också en stark passion för golf. Jordan har deltagit i flera kändis- och välgörenhetsturneringar genom åren och har visat sin talang på golfbanan. Här är några av de mest minnesvärda golfhistorierna om Michael Jordan.

En av de mest minnesvärda händelserna var när Jordan gjorde "The Shot" under en välgörenhetsturnering 2015. Han slog ett chippslag på 50 yard som träffade flaggstången och gick i koppen. Jordan reagerade med att utbrista "That's why I'm rich!" med en stor dos humor och självförtroende.

En annan minnesvärd händelse var när Jordan satsade $100 000 på att han kunde slå en drive längre än Charles Barkley under en golfomgång på 1990-talet. Barkley accepterade satsningen, men Jordan vann satsningen lätt. Detta är en av många exempel på Jordans konkurrensinstinkt och självförtroende.
En svart golfbag med en vitröd golfhandduk står lutad mot en bänk på golfbanan.

Jordan är också känd för att röka cigarrer på golfbanan och har till och med en figur som är uppkallad efter honom i en serie golfprylar, "The Cigar Guy".

Efter att ha gått i pension från basketen 2003, var Jordan anställd som chef för Washington Wizards. Efter en dålig match bestämde han sig för att öva golf istället för att gå på lagets nästa träning. Hans beslut att prioritera golf framför basket ledde till en del kritik, men Jordan själv förblev lugn och försvarade sitt beslut med att säga att han var på sin semester.

Jordan's officiella handicap är inte känt för allmänheten, men det ryktas att det är runt 1,9. Detta skulle indikera att han är en mycket skicklig golfspelare, eftersom ett handicap på 1,9 anses vara en elitnivå av spel.

Michael Jordan gjort många minnesvärda saker på golfbanan. Hans självförtroende och konkurrensinstinkt har bidragit till att göra honom till en respekterad och uppskattad golfspelare. Oavsett om det handlar om att göra imponerande slag, satsa högt eller bara njuta av en cigarr på banan, har Jordan bevisat att han har vad som krävs för att göra ett starkt intryck på golfvärlden.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar