En blond kvinna med svartskärm keps med märket för Nike syns, svart bakgrund

De största golfarna genom tiderna från Norge, Danmark och Finland

Golf har varit en populär sport i Norden under flera decennier och har producerat många duktiga golfare. Här är 2Gringos lista över de största golfarna från Norge, Danmark och Finland genom tiderna.

Norges största golfare genom tiderna

1. Suzann Pettersen

Suzann Pettersen är en av Norges mest framgångsrika golfare genom tiderna. Hon har vunnit 22 LPGA-titlar, inklusive två majors. Hon har också representerat Norge i flera internationella tävlingar, inklusive Solheim Cup, där hon var en av lagets mest framstående spelare. Pettersen pensionerade sig från professionell golf efter att ha hjälpt Europa att vinna Solheim Cup 2019.

2. Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord är en annan av Norges framstående golfare. Hon har vunnit sex Ladies European Tour-titlar och har också representerat Norge i flera internationella tävlingar, inklusive Solheim Cup.

3. Viktor Hovland

Viktor Hovland är en av de mest lovande unga golfarna i världen och en av Norges mest framstående golfare. Han har vunnit två PGA-titlar och har också representerat Norge i flera internationella tävlingar.

Danmarks största golfare genom tiderna

1. Thomas Bjørn

Thomas Bjørn är en av Danmarks mest framgångsrika golfare genom tiderna. Han har vunnit 15 European Tour-titlar, inklusive tre Danmark Öppen-titlar. Han har också spelat i tre Ryder Cup-lag och var kapten för det europeiska laget 2018.

2. Søren Kjeldsen

Søren Kjeldsen är en annan av Danmarks mest framgångsrika golfare. Han har vunnit 4 European Tour-titlar och har representerat Danmark i flera internationella tävlingar, inklusive Ryder Cup 2016.

3. Thorbjørn Olesen

Thorbjørn Olesen är en annan av Danmarks bästa golfspelare genom tiderna. Han har vunnit 5 European Tour-titlar och har också representerat Danmark i Ryder Cup.

Finlands största golfare genom tiderna

1. Mikko Ilonen

Mikko Ilonen är en av Finlands mest framgångsrika golfspelare genom tiderna. Han har vunnit 5 European Tour-titlar, inklusive det prestigefyllda Volvo World Match Play Championship 2014.

2. Ursula Wikström

Ursula Wikström är en av Finlands mest framgångsrika kvinnliga golfspelare genom tiderna. Hon har vunnit 7 Ladies European Tour-titlar och har också representerat Finland i Solheim Cup.

3. Minea Blomqvist

Minea Blomqvist är en annan av Finlands mest framgångsrika kvinnliga golfspelare. Hon har vunnit 3 Ladies European Tour-titlar och har också representerat Finland i Solheim Cup.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar