En Nybörjarguide till Golf: Vad varje ny golfspelare bör veta när de tar upp spelet

En Nybörjarguide till Golf: Vad varje ny golfspelare bör veta när de tar upp spelet

För dem som överväger att ta upp golf har det aldrig funnits en bättre tid. Här är några viktiga råd för att hjälpa dig komma igång.

Det är en tid då golf blir allt mer tillgängligt och attraktivt för nya spelare. Många har insett fördelarna med detta utomhusspel, särskilt med tanke på den pågående sociala distanseringen. För att hjälpa dig ta dina första steg i golfvärlden, har vi sammanställt några grundläggande råd.

Lär dig spelets grunder:

För att komma igång behöver du inte vara en expert. Golf är en sport där nybörjare kan lära sig medan de spelar. Att träffa bollen med klubban är själva essensen, men du behöver inte genast förstå alla tekniska aspekter av svingen. Det är som att lära sig gå innan du springer.

Lektioner eller eget lärande?

Du undrar kanske om du måste ta lektioner först. Medan lektioner med en professionell tränare kan vara till hjälp på sikt, kan du faktiskt börja på egen hand. Att besöka en driving range eller en peg and pay bana är ett utmärkt sätt att bekanta dig med klubborna och känna på svingrörelsen.

Börja med det grundläggande:

När du slår bollen för första gången, är det inte nödvändigt att använda alla klubbor i bagen. Börja med några grundläggande klubbor som en pitching wedge, en 7-järn och en hybridklubba. Dessa kommer att vara tillräckliga för att träna dina skott på olika avstånd.

Förstå dina klubbor:

Det finns många klubbar i en golfbag, men du behöver inte kunna använda dem alla från början. Varje klubb har ett specifikt syfte baserat på avstånd och situation på banan. Till att börja med är det tillräckligt att fokusera på några grundläggande klubbor och lära dig när du ska använda dem.

Utrustning för en nybörjare:

Innan du investerar i en hel uppsättning golfklubbor, överväg att börja med en grundläggande uppsättning som innehåller de klubbor du behöver mest. Det är inte nödvändigt att spendera en förmögenhet på utrustning när du precis börjar. Du kan hitta prisvärda alternativ som passar din budget. Kolla på begagnat på blocket 

Spela på riktiga banor:

Efter att du har blivit bekant med grunderna och har övat tillräckligt, är det dags att prova på en riktig golfbana. Innan du går ut på banan, se till att du förstår de grundläggande etikettreglerna och känner dig bekväm med din förmåga att slå bollen. Dessutom behöver du gå kurs för grönt kort. Läs hur du går tillväg för att skaffa grönt kort här

Etikett på banan:

Respektera banans regler och andra spelares tid. Var tyst när någon annan slår och var försiktig när du går över andras puttlinjer. Ett vänligt och respektfullt uppträdande på banan är lika viktigt som ditt golfspel.

Golf är en sport som kan vara både utmanande och rolig för nybörjare. Genom att följa dessa grundläggande råd och låta dig själv lära dig medan du spelar, kan du snabbt komma igång och njuta av dina första rundor på golfbanan.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar