En färgglad putter headcover med ett mångfärgat randigt mönster och en del med ett detaljerat dödskallemönster, som skyddar ett putterhuvud, mot en vit bakgrund.

Fakta Avslöjar: Dina Puttningar är Troligen Inte Så Bra Som du Tror

Det är en vanlig scen på golfbanan - du står där med puttern i handen, riktar in dig på hålet och hoppas på det bästa. Men hur bra är egentligen din puttning? Enligt forskningen är chansen stor att dina förväntningar är alldeles för höga. Faktum är att vi ofta övervärderar vår förmåga när det kommer till puttar. Här är några ögonöppnande insikter som kan ändra hur du ser på din puttning.

Statistik från PGA Tour visar att de professionella spelarna har sina egna utmaningar när det gäller puttning. Till exempel visar siffrorna att en PGA Tour-spelare har följande framgångsprocent på olika avstånd:

1,5 meter: Enputt - 75%, Tvåputt - 24,7%
3 meter: Enputt - 38%, Tvåputt - 60,3%
4,5 meter: Enputt - 22%, Tvåputt - 77%
6,1 meter: Enputt - 14%, Tvåputt - 84%
7,6 meter: Enputt - 10%, Tvåputt - 87%
9,1 meter: Enputt - 7%, Tvåputt - 88%
15,2 meter: Enputt - 3%, Tvåputt - 81%
Siffrorna avslöjar en uppenbar verklighet - puttningen blir mer utmanande ju längre bort du är från hålet. Även de professionella spelarna kämpar när avståndet ökar. Dessa siffror ger en inblick i den subtila konstformen som är puttning. Vi har alla den där vännen som förväntar sig att sänka varje putt... är det dags att ta ner hen på jorden?

Två golfklubbehuv på en reflekterande yta, en stående och en liggande, med en kombination av färgstarka ränder och dekorerade med detaljerade dödskallemönster, kompletterade med svarta och vita partier.

Det är viktigt att förstå att sänkningen av puttar inte bara handlar om avstånd, utan även om att anpassa sig till olika situationer. När det gäller att tvåputta, vilket ofta är en nyckel till att minska antalet puttar per runda, visar forskningen att proffsens genomsnittliga tvåputtsavstånd är runt nio meter. För medelgolfare sjunker detta genomsnittliga avstånd till 7,6 meter.

Men puttning handlar inte bara om teknik och avstånd. Att bemästra långa puttar handlar om att kunna läsa greenen korrekt och visualisera bollens rörelse mot målet. Det är en konst som kräver både erfarenhet och träning.
Golfklubbehuv med ett geometriskt och tropiskt lövmönster i livfulla färger av blått, rosa och grönt, med en tydlig 'Noonan' etikett på sidan, mot en vit bakgrund.

Så nästa gång du står på greenen med puttern i handen och känner pressen att sätta bollen, kom ihåg att puttning är en skicklighet som kräver tålamod, träning och realistiska förväntningar.

 

Men oavsett om du sänker en putt eller inte, ha ett snyggt putting skydd under tiden.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar