Elegant cocktail i ett coupeglas med en golfboll balanserad på toppen, framför en suddig bakgrund av en bar med diverse flaskor

Förfriskande Golfcocktails: Nya smaker på klubbens dryckesmeny!

Att uppdatera dryckesmenyn på din golfklubb kan vara ett bra sätt att locka medlemmar och ge dem en unik och smakfull upplevelse. Här är tio golfcocktails som vi på 2Gringos rekommenderar och som kommer att höja stämningen och få medlemmarna att njuta ännu mer av sin tid på banan.

Azalea
Namnet på denna cocktail är inspirerat av de vackra rosa blommorna som blommar varje april på Augusta National Golf Club. Azalea har blivit den inofficiella drinken under Masters Tournament. Testa att erbjuda Azalea som en special för medlemmarna nästa år under Masters. (Insidertips: Azalea passar överraskande bra till smörgåsar med pimento cheese.)


Recept: Häll 6 cl vodka, 6 cl ananasjuice, 3 cl citronjuice och en sked grenadin i en shaker fylld med is. Skaka och sila sedan över i ett högt glas med is. Garnera med citronskiva.

Transfusion
Transfusion är den trendiga golfcocktailen just nu. Dess ursprung är okänt, men ryktet säger att Dwight D. Eisenhower drack transfusioner regelbundet på sin klubb i Palm Desert, Kalifornien, efter sin tid som president. Om det är tillräckligt bra för att smörja generalens golfsving, så är det förmodligen tillräckligt bra för era medlemmar också.


Recept: Blanda 9 cl vodka, 4,5 cl druvjuice och 0,75 cl limejuice. Häll över is. Toppa med ginger ale. Garnera vid behov.

Whiskey Sour
Få cocktails står sig lika bra över tiden som den klassiska whiskey sour, särskilt på golfbanan. Dess tre ingredienser - whiskey, citron och socker - balanserar perfekt söta och sura toner, vilket gör den till en stående favorit på klubben.


Recept: Blanda 6 cl whiskey, 2,25 cl citronjuice och 3,75 cl sockerlag i en shaker med is. Skaka kraftigt i 10 till 15 sekunder. Sila över i ett rocksglas med färsk is. Garnera med en tjock skivad citronskal och ett körsbär.

John Daly
Även känd som en "spiked Arnold Palmer", är John Daly en uppfriskande kombination av lemonad, iste och vodka. Den blev populär på Whiskey Creek Golf Course i Fort Myers, Florida. Lägg till den på er meny och uppmuntra medlemmarna att "grip it and sip it" innan de "grip it and rip it".


Recept: Fyll ett stort highballglas med is. Tillsätt 4,5 cl vodka, 6 cl iste och 6 cl citronad. Rör försiktigt om. Garnera med en citronskiva.

Moscow Mule
Denna seglivade cocktail är uppfriskande enkel och kan justeras på oändligt många sätt. För er nästa medlemsinbjudan kan ni ha en Moscow Mule Bar med klassiska Moscow Mules, Blood Orange Mules, Peach Mules, Mule Infusions, Fall Mules, Blackberry Mules, Pear Mules, Tropical Mules - och vilken annan variation ni kan drömma om.


Recept: Fyll en kopparmugg eller liknande glas med is. Häll i 6 cl vodka och 1,5 cl limejuice. Fyll glaset med 12 cl ginger beer och rör försiktigt med en sked för att blanda. Garnera med en limeklyfta.

Sweet "Tee" Mule
Söt iste-vodka blandat med ginger beer och garnerat med sockrade björnbär är det senaste tillskottet till golfcocktailerna. Även om den inte funnits lika länge som andra cocktails, har dess popularitet spridit sig långt utanför golfbanan och är lika läcker på poolens cocktailmeny som i dryckeskorgen.


Recept: Doppa snabbt varje björnbär i sockerlag och sedan i socker, rulla bäret över sockret så det täcks jämnt. Trä upp björnbären på en cocktailpinne och ställ åt sidan. Blanda 6 cl söt iste-vodka med 6 cl ginger beer i en kopparmugg. Tillsätt krossad is, två pressade limeklyftor och rör om. Garnera med de sockrade björnbären.

Bloody Mary
Bloody Mary är den ultimata mustiga cocktailen. Den är populär på 19:e hålet, till brunch och från dryckeskorgar också. Smaken och utseendet varierar beroende på garnityrerna, men de bästa Bloody Marys byggs med kvalitativa ingredienser och avslutas med massor av elegans.


Recept: Blanda 6 cl vodka, 12 cl tomatjuice, 0,75 cl citronjuice, 3 stänk Worcestershire-sås, 3 stänk Tabasco-sås, 1 tsk pepparrot, en nypa sellerisalt och en nypa svartpeppar i en blandningskanna med is, häll fram och tillbaka i en annan blandningskanna tre gånger. Sila över i ett högt glas fyllt med is. Garnera med selleristjälk, limeklyfta och cocktailoliver på en spett.

Bourbon Old Fashioned
Old Fashioned är den perfekta drinken efter rundan. Stark och sofistikerad, denna cocktail är redo att serveras till törstiga golfare som tittar på menyn inför middagen (eller räknar pengar de vann på den senaste långa putten på det 18:e hålet).


Recept: Blanda 1/2 tsk socker med 3 stänk Angostura-bitter i ett rocksglas. Tillsätt 1 tsk vatten och rör om tills sockret löser sig. Fyll glaset med stora isbitar, häll i 6 cl bourbon och rör försiktigt om. Uttryck oljan från en apelsinskal över glaset och lägg sedan ner det som dekoration.

Glenmorangie
Kopplingen mellan Glenmorangie, golf och Royal Dornoch Golf Club i Sutherland, Skottland, får inte förbises. Destilleriet ligger nära golfbanan och golfhistoriker har inofficiellt gett Glenmorangie titeln "The Spirit of the Open Championship".


Serveras rent eller på is.

Mother-of-Pearl Gin and Tonic
Denna klassiska gin och tonic förhöjs med friska och aromatiska smaker av selleri på tre olika sätt: i en saltkant, i bitterdropparna och i garneringen. Precis som Azalea är Mother-of-Pearl populär under Masters Tournament - och även utanför.


Recept: Blanda 1 msk koshersalt och 1 tsk sellerisalt på en tallrik. Doppa kanten av ett old-fashioned glas i vatten och sedan i saltblandningen. Tillsätt is, 1,5 cl gin och 2 droppar selleribitter. Toppa med 9 cl tonic. Garnera med selleristjälk och fänkålskvist.

Genom att lägga till dessa spännande och välsmakande golfcocktails på er klubbens dryckesmeny kan ni ge medlemmarna en underbar smakupplevelse och samtidigt höja klubbutbudet till en ny nivå. Prova att erbjuda olika cocktailteman och se hur medlemmarna kommer att njuta av sina golfrundor ännu mer och ge en lyxig country club känsla till er golfbana.

Vill du ha drinken med dig på banan kan vi rekommendera

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar