Golf året runt: Så spelar du även när säsongen är över

Golf året runt: Så spelar du även när säsongen är över

När frågan "När slutar golfsäsongen?" ställs, är svaren lika mångfaldiga som golfare. Vissa säger oktober, andra fortsätter till november eller tidig december i södra Sverige. Men det finns de som svarar "Aldrig!"

För dessa entusiaster fortsätter golfåret runt. Älskar du spelet kanske du undrar hur de lyckas. Hemligheten är rätt golfkläder och tillbehör som skyddar och håller dig bekväm i kyligare väder.

Att spela golf året om, eller åtminstone hålla igång träningen under lågsäsongen, har många fördelar. Du håller dig i form, bibehåller och utvecklar dina färdigheter och fortsätter att lära dig mer om spelet.

Om du är intresserad av att spela golf under lågsäsongen, fortsätt läsa. Vi går igenom vad du behöver veta och göra för att göra din lågsäsong framgångsrik.

Lågsäsongen: Vad det innebär för golfare Anledningen till de varierande svaren på "När är golfsäsongen över?" eller "Hur länge varar golfsäsongen?" beror på geografi. I vissa delar av Sverige börjar kallare väder tidigt på hösten, medan det i andra områden är milt större delen av året. Därför varierar 'golfsäsonger' regionalt.

Dessutom har golfare individuella preferenser. En del spelar trots kylan, medan andra pausar när vädret vänder. Sen stänger de flesta banor, men vissa håller öppet.

Tittar man på PGA-säsongen börjar den i januari och slutar i mitten av augusti, med slutspelet som startar i september. För amatörer och fritidsgolfare kan säsongen vara från mars eller april till september, oktober eller november.

Oavsett tidpunkt innebär lågsäsongen en tid på året då väder och bana utgör utmaningar, som hård mark, is och snödrivor. Varmare vintrar kan säsongen innebära mycket regn som skapar leriga och blöta förhållanden.

Att ta några månaders uppehåll från golfen betyder att du slipper hantera elementen, men det kan skapa kaos i ditt spel. Du blir bättre på golf genom regelbunden träning. Tillbringar du några månader borta från banan, fortsätter du inte att utveckla dina färdigheter, och du kan till och med vara ringrostig när det är dags att spela igen.

Klädd för framgång: Golfkläder för lågsäsongen En framgångsrik lågsäsong börjar med rätt utrustning. Att klä sig i lager för banan hjälper dig att hålla dig varm och torr, samtidigt som du har möjlighet att ta av yttre lager om du blir varm under rundan. Bygg upp din lågsäsongs-golfgarderob med plagg som:

  • Hoodies: När vinden tilltar är hoodies med dragsko i huvan ett utmärkt val. De ger extra skydd mot elementen. Välj en storlek som ger en lös passform så att du bekvämt kan bära pikétröjor eller t-shirts under.

  • Kvart-zip tröjor: Dessa tröjor är idealiska för att reglera kroppstemperaturen. En kvart-zip i halsen gör det enkelt att ventilera. Välj mellan klassiska modeller med ståkrage eller sådana med huva för extra värme och skydd.

  • Jackor: För de riktigt kalla dagarna är en isolerad jacka som är designad för rörelsefrihet ett måste. Välj en vattenresistent modell för att hålla värmen och skydda dig mot regn och rusk.

  • Joggers: Dessa byxor med avslappnad passform och mjuka tyger är ett bekvämt val för kallt väder. Se till att de har funktioner som elastiskt midjeband och stretchmaterial för att maximera rörelsefriheten på banan.

Lägg till tillbehör för lågsäsongsspelande Golftillbehör hjälper till att säkerställa att du är helt skyddad från elementen. Komplettera din golfoutfit med delar som:

  • Golfhandskar: Förutom att förbättra ditt grepp hjälper golfhandskar att hålla dina händer varma på banan.
  • Mössor: Ensam eller under en huva, omsluter mössor ditt huvud i värme och håller kroppsvärmen medan du spelar.
  • Regnutrustning: En regnjacka och/eller paraply hjälper till att se till att du är redo för vått väder. Sök efter packbar ytterkläder och hopfällbara paraplyer som du enkelt kan stoppa i din väska.

Hålla formen: Golfträning och träning Det kommer troligen att vara några dagar under lågsäsongen då du helt enkelt inte kan komma ut på banan, men du kan använda dem till din fördel genom att göra dem till en tid för lågsäsongsgolfträningar.

Med avancerade golfsimulatorer kan du få upplevelsen av att spela en runda utan att behöva gå utomhus, och många områden har nu inomhusgolfbanor och driving ranges för träning. Du kan också hålla dig skarp med golfrutiner. 

Golfdestinationer under lågsäsongen Ett annat sätt att fortsätta spela trots vädret är att boka en golfresa till en varm plats.

Inte bara får du en paus från snön, men banor i populära destinationer får du en härlig semester.

Det mentala spelet är viktigt: Hålla sig skärpt Golf är lika mycket ett mentalt spel som det är fysiskt, och lågsäsongen är en utmärkt tid att stärka ditt sinne för att gynna dig under den kommande säsongen. Fråga dig själv vad du skulle vilja uppnå och skapa ett konkret mål kring det.

Till exempel kanske du vill sänka ditt handicap till 14 vid slutet av följande säsong. Att ha ett mål ger dig något att sträva efter, och när du uppnår det, får du ett stort självförtroende.

Under lågsäsongen kan du också engagera dig i mental träning. 

Gör dig redo för lågsäsongen Även om du inte får/kan besöka banan konsekvent, kan du fortsätta att arbeta med dina färdigheter under lågsäsongen med övningar, träningar och mental träning. Och när du har rätt golfkläder och tillbehör till hands, är du redo att spela närhelst vädret tillåter. Förbered dig för dina kalla rundor genom att shoppa vår höstkollektion och gör dig redo att förlänga ditt spel året om.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar