Bild på ett golfhål på Sundsta golfbana, man ser en välklippt fairways.

Golfbana: Sundsta Golfklubb

Välkommen till 2Gringos Golfrecensioner! På 2Gringos älskar vi golf, äventyr och öl, och vi har bestämt oss för att ta oss an uppdraget att testa och recensera golfbanor runt om i Sverige. Vi utforskar och spelar på olika golfbanor för att ge dig en inblick i deras skönhet, utmaningar och unika egenskaper. Vår passion är att dela med oss av våra erfarenheter och ge dig en vägledning när du väljer vilken golfbana du ska besöka härnäst. Men från skillnad från andra golfbantester, är vi ganska mediokra golfspelare.

Vi tar hänsyn till allt från design och layout till kondition och underhåll, samt faciliteter och ölen på golfklubben. Vi strävar efter att ge en rättvis och objektiv bedömning som hjälper dig att fatta informerade beslut när det gäller dina golfrundor. Oavsett om du är en erfaren golfare eller en nybörjare som utforskar denna underbara sport, hoppas vi kunna inspirera och vägleda dig genom våra recensioner.

Följ med oss på vår resa när vi utforskar golfbanor och delar våra äventyr. Låt oss tillsammans upptäcka spännande platser, njuta av utmanande golfhål och skapa minnen för livet. Välkommen till 2Gringos Golfrecensioner! Först ut Sundsta Golfklubb.

Plats: Norrtälje, Sverige

Test år: 2023

Översikt: Sundsta Golfklubb är en populär golfbana belägen i närheten av den vackra sommarstaden Norrtälje. Med sin natursköna omgivning och högkvalitativa faciliteter erbjuder golfklubben en trevlig och inbjudande spelupplevelse för golfare i alla åldrar och färdighetsnivåer. Vill du lägga till en festkväll, så erbjuder Norrtälje ett okej utbud på onsdagar, fredagar och lördagar framför allt under sommaren. Du behöver dock köra bil från golfbanan.

Design och layout: Sundsta Golfklubb har en välskött 18-hålsbana och en enklare peg and pay 9-hålsbana. 18hålsbanan har en variation av utmanande hål och intressanta golfhål. Banan är omgiven av grönskande träd, och dess design tar hänsyn till den naturliga terrängen på ett sätt som både utmanar och tilltalar spelarna. 

Kondition och underhåll: Golfbanan på Sundsta Golfklubb är i utmärkt skick. Fairways är välskötta och ger en bra spel-yta, medan greenerna är jämna och snabba. Bunkrarna var underhåll på när vi testade.

Svårighetsgrad: Sundsta Golfklubb erbjuder en varierad svårighetsgrad, vilket gör att både nybörjare och mer erfarna golfare kan hitta utmaningar på banan. Vissa hål kräver precision och strategi, medan andra erbjuder möjligheter för spelare att använda sina drivrar och slå långa slag. Det är en golfbana som belönar spelare som slår långt, då det är en hel del långa hål. För er som inte är en väldigt skicklig golfare, är sista 9hålen enligt oss betydligt svårare, då det är mycket vatten, och flera hål som du bör slå minst 100meter innan bollen landar för att komma över vattnet. Kan kosta många dropp sista 9hålen.

Kommer vi till 9hålsbanan är den en enkel bana, mest korta par 3hål. 

Faciliteter: Sundsta Golfklubb har moderna faciliteter som inkluderar ett klubbhus med en restaurang som serverar välsmakande mat och dryck. Klubbhuset shop är väldigt begränsad, några peggar, bollar och handskar. Det finns även en driving range för spelare att träna och förbättra sina slag. Dock ligger denna på ganska långt avstånd från 18hålsbanan. vid klubbhuset finns en övningsgreen.

Prisvärdhet: Priserna för att spela på Sundsta Golfklubb är rimliga och väl värda den höga kvaliteten på golfbanan. Det finns olika typer av medlemskap och greenfee-alternativ för att passa olika behov och budgetar. 

18hålsbanan 450sek för helgdag

9hålsbanan peg and play 200sek

Till sist: Klubben verkar har inte så många som spelar på den, så har du en dålig runda, går det ganska bra att hamna på de andra hålen med utslagen utan att det gör så mycket. Du kommer som slår långa utslag, kommer uppskatta banan mer än du som slår kort.

Läs mer på om golfbanan på Sundstas hemsida.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar