Golfens Roligaste Spel och Varianter

Golfens Roligaste Spel och Varianter

Golf är känt för sin variation och möjligheten att spela olika spel och varianter för att göra rundan ännu mer underhållande. På 2Gringos Golfshop vill vi dela med oss av några av de roligaste golfspelen och varianterna som du kan njuta av med dina vänner på banan.

1. Scramble: Scramble är en populär lagtävling där varje spelare slår från utslagsplatsen, och sedan väljer laget den bästa bollen för nästa slag. Detta spel gör det möjligt för spelare av olika nivåer att njuta av spelet tillsammans och kan vara mycket underhållande.

2. Best Ball: I Best Ball tävlar lag mot varandra, och varje spelare i laget slår sitt bästa slag på varje hål. Det bästa slaget i laget räknas för att bestämma resultatet. Det är ett utmärkt sätt att ha en tävling med vänner medan du ändå samarbetar.

3. Texas Scramble: Texas Scramble är en variant av Scramble där laget måste använda minst en tee-slag från varje spelare på varje hål. Det kräver strategi och samarbete för att prestera bra.

4. Skins: Skins är en tävlingsform där varje hål är värt ett visst belopp (en "skin"). Spelare tävlar om att vinna hålet, och om ingen vinner hålet, bär priset över till nästa hål. Det är en spännande tävlingsform som håller alla spelare engagerade.

5. Matchspel: Matchspel är en form av golf där du tävlar hål för hål mot din motståndare. Det viktigaste är att vinna fler hål än din motståndare, oavsett hur många slag det tar. Det kan vara en intensiv och rolig tävlingsform.

6. Stableford: Stableford är en poängbaserad tävlingsform där du tjänar poäng baserat på ditt resultat på varje hål. Det ger spelare möjlighet att fortsätta att spela även om de har en dålig omgång.

7. Nassau: Nassau är en populär spelform där du tävlar om tre satsningar i en enda omgång. Du tävlar om resultatet på de första nio hålen, de sista nio hålen och hela rundan. Det ger möjlighet till flera chanser att vinna.

8. Bingo Bango Bongo: I detta spel tjänar du poäng för olika saker på varje hål. Första spelaren som når greenen får "Bingo," den spelare som är närmast hålet när alla är på greenen får "Bango," och den spelare som först hålar ut får "Bongo." Poängen ackumuleras över rundan.

9. Kanonboll: I Kanonboll väljer varje spelare en klubba som de måste använda på varje utslag. Detta skapar en rolig och utmanande variation där spelare måste vara kreativa med sina slag.

10. Longest Drive och Närmast Hålet: Dessa är enkla tävlingar som kan läggas till en vanlig golfrunda. Mät vem som slår längst drive på ett hål och vem som är närmast hålet på utslagsplatsen på ett par 3-hål.

Golfens variation och möjlighet att spela olika spel och varianter gör det till en sport som aldrig blir tråkig. När du spelar med vänner kan du experimentera med olika tävlingsformer för att göra rundan ännu mer underhållande.

Besök 2Gringos Golfshop för att hitta golfprodukter och tillbehör som hjälper dig att njuta av alla de roliga spel och varianter som golfen har att erbjuda.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar