Bollmarkör liknade en sportbil

Hur man använder en bollmarkör på golfbanan

Som golfare är det viktigt att ha koll på alla regler och traditioner som hör till spelet. En av de vanligaste frågorna som nya golfare har är hur man använder en bollmarkör. Detta kan verka som en enkel sak, men det finns faktiskt ett antal regler och riktlinjer att följa. I den här guiden kommer vi att gå igenom hur man korrekt placerar en bollmarkör på greenen och vad man ska tänka på när man använder en bollmarkör.

Bollmarkör liknade popcornskål


Steg 1: Hitta din bollmarkör

Innan du kan placera en bollmarkör på greenen måste du ha en att använda. Bollmarkörer kan köpas på golfbutiker eller online och finns i olika storlekar och material. Välj en bollmarkör som du känner dig bekväm med och som passar din personliga stil.

Golfbollmarkör i form av pizzaslice


Steg 2: Välj plats för din bollmarkör

När du når greenen är det dags att placera din bollmarkör. Detta görs för att markera var din boll ligger på greenen, så att du kan lyfta bollen utan att flytta den från sin position. Hitta en plats bakom din boll, max 1tum.

Om din medspelare känner att en bollmarkör är i vägen för hens putt kan hen be att markören ska flyttas. Om så är fallet, placera den en eller flera hela klubblängder åt sidan.

Markör i form av blå sportbil


Steg 3: Placera din bollmarkör

När du har valt platsen för din bollmarkör, ta upp din bollmarkör och placera den på marken så att den helt täcker bollen. Var försiktig så att du inte råkar röra bollen när du placera din bollmarkör. Du kan sedan lyfta bollen och rengöra den om det behövs.

Markör i form av legohuvud


Steg 4: Fortsätt att spela

Nu när du har placerat din bollmarkör kan du fortsätta att spela. När det är din tur att putta, ta upp din bollmarkör och lägg den i fickan eller på golfbagen tills du är klar med hålet.


Att använda en bollmarkör är en viktig del av golfspelet och det är viktigt att göra det på rätt sätt. Genom att följa dessa enkla steg kan du undvika att orsaka några problem för dig själv eller andra spelare på greenen. Lycka till på golfbanan!

Köp våra bollmarkörer här

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar