Idéer för en roligare golfrunda

Idéer för en roligare golfrunda

SPELA EN SPELLEK.
Ja, vi vet att golf i sig själv är en fantastisk sport. Men varför inte krydda till det lite genom att spela en spellek som gör saker mer intressanta. Det finns några fantastiska spel som Bingo Bango Bongo, best ball eller till och med matchspel. Oavsett vilket spelsätt du väljer, var bara medveten om att du kanske aldrig vill gå tillbaka till att spela vanlig golf igen.

LÅT NÅGRA KLUBBOR VARA KVAR HEMMA.
Detta är intressant och kan vara frustrerande för vissa golfare. Nästa gång du går ut och spelar, försök ta bort några klubbor från din bag (försök lämna dina 5, 7 och 9 järn i bilen). En begränsad bag tvingar dig att tänka annorlunda om hur du hanterar banan och kommer att utmana dig att tänka kreativt. Du kanske faktiskt upptäcker att du utvecklar några nya färdigheter som kan hjälpa dig i dina vanliga rundor också, vilket alltid är en fördel.

MATCHSPEL ÄR ATT FÖREDRA.
Här är en liten tips som kommer att påskynda dina rundor - byt till matchspel. I matchspel blir varje hål sin egen separata kamp och om du spelar med personer som är ärliga om sina handikapp, kan ledningen mycket lätt växla 4 eller 5 gånger under en match. Istället för en 18-håls maraton har du nu 18 hål som är lika viktiga. En extra bonus är att eftersom du sannolikt kommer att godkänna hål från tid till annan, kommer din speltempo att påskyndas och det är definitivt en bra sak.

BILDA LAG.
Även om golf i grunden är en individuell sport, händer något magiskt när du bildar ett lag. Konceptet att du har någon som förlitar sig på dig och någon att hjälpa till att ta hand om när du faller isär lägger till en helt ny nivå av intresse och kul i spelet. Lag bästboll är ett format som fungerar mycket bra för de flesta fyrmannalag. Skönheten är att medan du får spela din egen boll, har du också en lagkamrat som hjälper dig att nå seger.

SKAPA DINA EGNA REGLER.

Vissa kanske hatar oss för den här, men vi tar risken. När du spelar en avslappnad runda golf finns det ingen anledning att du måste hålla dig till regelboken. Varför inte uppfinna några av dina egna regler? "Fluffa" din boll kan uppmuntras.

SÄTT PÅ MUSIKEN.
Att spela högljudd musik från golfvagnen kanske inte tilltalar golfare av mer traditionellt snitt, men att lägga till lite bakgrundsmusik till din runda är en omedelbar stämningshöjare. När musik spelas blir människor omedelbart mer avslappnade, vilket inte bara är bra för ditt spel, utan också för ditt sociala liv. Det finns några fantastiska små Bluetooth-högtalare på marknaden som är perfekta för golf och om det behövs fungerar din smartphone också alldeles utmärkt.SÄTT LITE PENGAR PÅ SPELET.
Låt oss bara klargöra en sak, vi förespråkar inte höga insatser vid spel om pengar. Men om du är benägen att göra en liten satsning vid sidan om, kommer det definitivt att göra din runda mer intressant. Det bästa med det hela är att det inte behöver vara höga insatser för att vara kul. Sätt en krona per hål för matchspel eller låt förloraren köpa en runda efter matchen. Oavsett vad insatserna är, se till att hela gruppen är bekväm med det och gå sedan ut och dominera!

TEE IT FORWARD.
Tee it forward-konceptet är en idé som starkt främjas av golflegenden Jack Nicklaus och även av Austads ägare och VD, Dave Austad. Det är alltid frestande att spela från "backtee" för att se hur du skulle klara dig mot de stora pojkarna, men vår inställning är att du kommer att ha en mycket mer underhållande runda om du flyttar upp till en närmare tee. Tänk på det - när du slår från tee kommer du att ha en närmare, enklare andra slag, vilket innebär att du kommer att ha bättre möjligheter att träffa fler greener på reguljärslaget och ha fler korta puttar för par eller birdie. Som en extra bonus kan du troligen också slutföra din runda snabbare.


KLÄ DIG PÅ ETT NYTT SÄTT.
Du vet det där paret khakibyxor och blåa pikétröjan som du bär varje runda? Det är dags för en förändring. Varför inte gå till din lokala golfbutik (helst 2Gringos) och skaffa dig en ny outfit. Det är faktiskt så att ju bättre du känner dig, desto bättre kommer du att spela. Om du verkligen vill omfamna konceptet, låt din grupp dyka upp i de galnaste outfiterna de kan hitta. Du kanske får några ovälkomna blickar, men minnena från den rundan kommer att stanna hos dig mycket längre.

SPELA FÄRRE HÅL.
Du kanske inte visste detta, men det är inte ett krav att spela alla 18 hål. Ibland kan det hända att du har bråttom eller helt enkelt inte känner dig på humör för att spela hela banan. Det är ingen skam att bara spela 9 eller 12 hål. Det positiva är att du fortfarande får njuta av tid på golfbanan, men du har frigjort flera timmar för att göra andra saker, som att umgås med dina barn eller ta tag i den "to-do"-listan som har hängt på kylskåpet i veckor.

SLUTA RÄKNA POÄNG.
Japp, vi sa det. Sluta. Räkna. Poäng. Gå bara ut och slå bollen och ha kul med dina vänner. Använd tiden på banan för att prata ikapp och uppskatta fantastiska slag. Du vill förmodligen inte spela varje runda utan att räkna poäng, men varför inte ibland bara gå ut och njuta av solskenet, dina vänner och den här fantastiska sporten som vi kallar golf?

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar