Kan en ny golfklubba förbättra ditt golfspel? Här är vad du bör överväga

Kan en ny golfklubba förbättra ditt golfspel? Här är vad du bör överväga

Att investera i en ny golfklubba - Är det värt kostnaden och vilka fördelar finns för nybörjare och fritidsgolfare?

Kanske är du nybörjare på golf eller har spelat på fritiden i flera år men är redo att ta spelet på allvar och investera i din utrustning. Men vid något tillfälle kommer du säkerligen att fråga dig själv: Kommer en ny golfklubba förbättra mitt spel? Vi på 2Gringos ställer oss ofta den frågan efter ett misslyckat slag.

Om du spenderar över 5000 kronor på en ny golfklubba, kanske den bästa klubban på marknaden kommer du plötsligt att bli som Brooks Koepka? Eller kommer det bara göra att du blir lång och hamnar fel?

Kan den nya tekniken hjälpa nybörjare och fritidsgolfare? Eller krävs det mer skicklighet för att dra nytta av fördelarna?

Det snabba svaret är ja. En ny/bättre golfklubba kan hjälpa alla spelare, men den är inte en magisk trollstav och kanske inte värd den stora investeringen. Inget ersätter gammaldags träning... tyvärr.

Det finns flera saker att överväga innan du spenderar en mindre förmögenhet på en ny klubba. Vilken typ av klubba använder du för närvarande?

Det första att tänka på är hur mycket din nuvarande klubba håller tillbaka dig. Om din klubba är tillverkad av trä är det förmodligen dags att uppgradera till något från 2000-talet.

Hur stor är huvudet på din klubba? Under många år har den maximalt tillåtna storleken varit 460cc - om din nuvarande klubba är betydligt mindre kan det vara dags att köpa en ny.

Passar skaftet din sving? När du precis lär dig spelet är det inte en stor fråga, men om din klubba var en gåva från din farfar och känns som en fiskespö, behöver du förmodligen ett nyare och styvare alternativ.

Vid dagen slut har det skett en hel del utveckling inom golfklubbsteknologi de senaste 10-15 åren, men det kan sammanfattas som bättre material, större huvuden och mer avancerade skaft.

Det sista att tänka på när det gäller din nuvarande klubba. Hatar du den? Det låter kanske konstigt, men golf handlar om mental självförtroende, och om du tittar på din klubba och har negativa tankar kan en förändring göra dig gott!

Träffar du konsekvent din klubba bra?
Nu när du har tänkt på din nuvarande klubba, utvärdera ditt nuvarande spel. Hur stor andel av tiden träffar du din klubba bra? Hur ofta träffar du klubbhuvudet?

Hur mycket tid lägger du på att träna din sving? Besöker du rangen innan du spelar en runda? Hur många drivrar slår du på rangen innan du går till första tee?

Det finns flera sätt att investera i att förbättra ditt spel. Du kan investera tid - mer träning, osv. Eller så kan du investera pengar, men hur bör du spendera dem? Du kan investera i en dyr ny klubba eller så kan du använda samma pengar för att ta en lektion av din lokala golfproffs eller delta i en gruppträning. Vi på 2Gringos tycker att det viktigaste att även ha rätt kläder och keps, det ger mentalt självförtroende.

Den större frågan - vad hindrar dig från att bli bättre? Är det dina klubbor, din teknik eller den tid du lägger på träning?

Om du är ärlig mot dig själv är det förmodligen inte en av dessa tre faktorer, utan en kombination av dem alla.

Hur blir du en bättre golfspelare med drivern?
För diskussionens skull låt oss anta att du har kommit fram till slutsatsen att, som de flesta amatörgolfare, har du svårt att förbättra ditt spel på grund av en kombination av äldre klubbor, teknik och lite tid för träning.

Vi har alla upptagna liv, så att lägga till mer träningstid kanske inte är möjligt. Målet bör vara att när du väl tränar gör du det på ett meningsfullt sätt. Slå inte bara massor av bollar på rangen utan ta din tid. Visualisera en hål på en bana du spelar ofta och försök att slå fairwayn. Hur många gånger av 10 kan du slå en solid drive mitt på?

Nästa steg är att fundera på hur du ska använda de pengar du har för att investera i ditt spel. Om du tittar på nya drivrar som släpptes i år kommer de förmodligen att kosta mellan 4000 och 6000 kronor. Att spendera så mycket på en enda klubba kan vara tufft för plånboken. Hemligheten är att leta efter drivrar som släpptes förra året eller året innan. Du kommer bli förvånad över besparingarna. 

Använd sedan de pengar du sparar genom att välja en klubb som är 1-2 år gammal och investera i din teknik. Många lokala golfproffs erbjuder paket med lektioner till rimligt pris. Att spendera några timmar med en certifierad instruktör kommer hjälpa ditt spel mer än någon ny klubba. Om en enskild lektion är för dyr kan du leta efter gruppträningar. Alltmer erbjuder banor gratis träningar för att främja golfen och få människor att besöka deras klubb.

Ger nya klubbor verkligen mer distans?
När det gäller drastiska skillnader i längd innehåller nyare klubbor förbättrad teknik som hjälper golfare att få mer distans, men det beror på vilket år klubban skapades. En ny klubba kommer att ge längre distans än en 20 år gammal klubba. Två faktorer som har förändrats över tid är bollhastighet och klubbhuvudets ytor. Nyare klubbor har mindre träffytor som ger längre slag och hjälper till att öka bollhastigheten.

Hur lång tid tar det att vänja sig vid en ny golfklubba?
Allas anpassningsprocess till ny utrustning kommer att vara olika. Mycket beror på hur mycket tid du har att träna och spela med din nya utrustning. Ju mer du tränar, desto snabbare kommer du att anpassa dig.

Hur ofta bör jag byta ut min golfklubba?
De flesta golfare rekommenderar att man byter ut sin klubb var femte år. Men följer de bara rekommendationerna från tillverkare, som vill tjäna pengar? Då sägs det om du spelar 30 till 40 rundor per år bör du byta ut din klubb var 5 år på grund av regelbundet slitage. Om du inte spelar så mycket kan du vänta i 5 till 7 år. Men vi tror du känner detta bäst själv. Att köpa ny klubba handlar också om att unna sig i livet. Vilket kanske är lika viktigt i köpet.

Är det värt att uppgradera min golfklubba?
Vi rekommenderar också att du överväger hur ofta du vill uppgradera din klubba. Om det bara är varje några år kan ett billigare begagnat alternativ vara det bästa valet. Om du bara uppgraderar var tionde år kan det dock vara värt att betala lite extra pengar för dig.

Bör en nybörjargolfare köpa en ny golfklubba?
Nybörjare har också en långsammare sving än mer erfarna spelare, vilket gör det svårare att få bollen i luften. Att börja med en klubba med högre loft kan kompensera för denna brist samtidigt som du håller bollen på fairwayn.

Avslutande tankar om att köpa en ny golfklubba
En bättre och mer avancerad golfklubba kan definitivt hjälpa dig att förbättra dina utslag på tee, men tro inte att du kan köpa ett bättre golfspel. För att förbättras måste du investera i träning och få hjälp med din teknik.

Golf är en resa, inte ett mål. Du kommer aldrig bli perfekt, men om du är smart med hur du investerar i ditt spel kan du fortsätta att bli bättre och bättre. Hitta en klubb som känns bra i dina händer när du stolt går till första tee. Hitta en instruktör som passar inom din budget och ger dig användbara tips och idéer. Utveckla en träningsrutin som fungerar för dig och se till att träna regelbundet.

Om du gör dessa saker kommer du förbättra ditt golfspel och förhoppningsvis ha mer kul på banan. Kom ihåg att golf handlar om att njuta av tiden och upplevelsen, inte bara att slå längre slag eller ha de senaste klubborna.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar