Miljövänliga golfkläder: Hur golfklädesmärken arbetar för att minska sin miljöpåverkan

Miljövänliga golfkläder: Hur golfklädesmärken arbetar för att minska sin miljöpåverkan

Golf är en sport som förknippas med gröna fält och natur, men tillverkningen av golfkläder kan ha en stor miljöpåverkan. Många golfklädesmärken har dock börjat arbeta för att minska sin miljöpåverkan genom att använda mer hållbara material och tillverkningsprocesser.

Ett av de största problemen med golfkläder är användningen av konventionella bomullsplantager som kräver stora mängder vatten och kemikalier för att producera. Flera företag har börjat använda mer hållbara alternativ som ekologisk bomull, Tencel och återvunna material för att minska sin miljöpåverkan.

Ett exempel på ett företag som använder ekologisk bomull i sina golfkläder är Kjus, som är ett Schweiziskt företag som specialiserar sig på tekniska golfkläder. De använder ekologisk bomull i flera av sina plagg och arbetar också med återvunna material som polyester och nylon.

Ett annat företag som arbetar för att minska sin miljöpåverkan är Adidas, som har lanserat en serie av golfkläder tillverkade av återvunna material som återvunnen polyester och återvunnen nylon. Deras hållbarhetsinitiativ inkluderar också en satsning på att eliminera engångsplast från sina produktionsprocesser.

Ett annat exempel på ett golfklädesmärke som arbetar med hållbarhet är Galvin Green, som är en svensk tillverkare av högpresterande golfkläder. De använder Tencel, en träbaserad fiber som kräver mindre vatten och kemikalier för att producera, i flera av sina plagg och arbetar också med återvunna material.

2Gringos går också längst fram när det kommer till hållbarhet, där vi tex gör golfkepsar av spill tyger och återvunnet material. Mycket bättre än så blir det knappast.


Som golfspelare kan vi alla bidra till att minska miljöpåverkan genom att välja golfkläder från företag som arbetar med hållbarhet. Genom att välja plagg tillverkade av hållbara material och tillverkningsprocesser kan vi hjälpa till att minska vår miljöpåverkan och bevara den vackra naturen som golfbanor är byggda på.

Köp 2Gringos kepsar här

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar