Golfbollmarkör med utseende av happy Gilmore hockeytröja

Olika sätt att hantera den där kompisen som bara är där för att vinna

När man spelar golf med vänner kan det ibland finnas en person som alltid är där för att vinna. Oavsett om det handlar om en vanlig runda eller en tävling, kan denna person göra spelet mindre roligt för alla andra. Här är några olika sätt att hantera den där kompisen som bara är där för att vinna.

Golfaren med rosa golfpiké på en golfbana

Förbered dig mentalt

Innan du går ut på banan med din vän som alltid vill vinna är det viktigt att förbereda dig mentalt. Kom ihåg att det är en rolig aktivitet och försök att inte bli för uppslukad av att vinna eller förlora. Ha en avslappnad inställning till spelet och försök att ha kul oavsett vad som händer.

Sätt upp tydliga regler
Om du märker att din vän alltid försöker fuska eller bryter mot reglerna, sätt upp tydliga regler från början. Diskutera vilka regler som gäller och vad som händer om någon bryter mot dem. Detta kan hjälpa till att minska spänningarna och skapa en mer rättvis spelupplevelse för alla.

Förändra fokus

Försök att förändra fokus från att vinna till att ha kul. Föreslå att ni sätter upp några mindre tävlingar under rundan, som att se vem som kan slå längst eller närmast flaggan. Detta kan hjälpa till att minska fokus på att vinna och skapa en mer avslappnad stämning.

Låt kompisen vinna

Ibland kan det enklaste sättet att hantera en kompis som alltid vill vinna vara att helt enkelt låta honom göra det. Låt honom vinna några hål eller tävlingar och fokusera istället på att ha kul och njuta av spelet.

Prata med kompisen

Om allt annat misslyckas kan det vara värt att prata med din vän och diskutera hur hans inställning påverkar spelet. Berätta hur du känner och att du vill ha en mer avslappnad stämning på banan. Detta kan hjälpa till att skapa en bättre förståelse för varandra och leda till en mer rolig och avslappnad spelupplevelse för alla.
Omklädningsrum med golfare med en golfbag lutade mot bänken


Att spela golf med en kompis som alltid vill vinna kan vara en utmaning, men det finns många sätt att hantera situationen på. Det är viktigt att förbereda sig mentalt, sätta upp tydliga regler, förändra fokus, låta honom vinna eller helt enkelt prata med honom. Oavsett vilken taktik du väljer, glöm inte att ha kul och njuta av spelet.

Vill du bara vinna mot kompisen, se till att göra det med stil, så fyll på med våra senaste golfprylar. Besök golfshopen här


Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar