En svart och röd golfbag står på en grön golfbana med en vit golfhandduk som hänger från en av klubborna, nära ett golfhål med flaggstång i bakgrunden och en kulle med frodig vegetation.

PGA-tourens Caddies: Vad de tjänar och hur det fungerar

Att vara en caddie på PGA-touren är inte bara en ärofylld roll, det kan också vara en lukrativ karriär för dem som är skickliga och har lyckan att jobba med framgångsrika golfspelare. Låt oss ta en titt på hur caddies tjänar sina pengar och vilka variabler som påverkar deras inkomster.

Traditionellt sett ansågs det vara tio procent av golfspelarens vinster som caddien fick som ersättning, men det är inte alltid fallet längre. Idag förhandlar en caddie ett avtal med sin spelare och medan detaljerna kan variera är branschstandarden att caddien får en veckopeng på mellan 13 000 och 26 000 kronor. Detta stipendium är ett garanterat belopp oavsett spelarens prestationer.

Variabla Procentsatser Den procentuella andelen av spelarens vinster som går till caddien kan variera beroende på hur bra golfspelaren presterar. Enligt en artikel från 2003 i "Sydney Morning Herald" var den standardiserade andelen vid den tiden 10 procent om spelaren vann en PGA-tourtävling, 8 procent om spelaren slutade på andra till tionde plats, och cirka 6 procent för alla andra placeringar. Enligt en artikel från 2007 i "Forbes" var procentuella andelar 10 procent för en seger, 7 procent för en topplacering utan seger och 5 procent om golfaren kom på 11:e plats eller lägre. Spelare som inte klarar kvalgränsen i en turnering - ungefär hälften av startfältet - får ingen vinst att dela med caddien.

Utgifter Caddies måste täcka sina egna resekostnader, berättade Dennis Cone, som vid tiden var ordförande för Professional Caddies Association, för "Forbes". Cone uppskattade att cirka 25 procent av en typisk caddies lön gick till rese- och logikostnader. Men enligt "Morning Herald" reser vissa caddies med sina spelare på privata jetplan och bor med spelarna i hyrda hus.

De Bäst Betalda Caddiesna 2022 Nu när vi har diskuterat hur caddies generellt tjänar sina pengar, låt oss ta en titt på de bäst betalda caddiesna under PGA-touren 2022:

  1. Ted Scott - Totalt: 7 760 900 SEK
  2. Sam Pinfold - Totalt: 5 409 050 SEK
  3. Billy Foster - Totalt: 3 472 050 SEK

Att vara en caddie på PGA-touren innebär inte bara att bära golfklubbor och ge råd, det är också en karriär med möjlighet till ekonomisk framgång. Lönen för en caddie kan variera beroende på spelarens prestationer och förhandlingar, men det är en roll som erbjuder spänning, utmaningar och möjligheten att vara en del av golfvärldens elit.

Behöver du bära golfklubborna själv kan du spana in våra golfbagar här.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar