Bild på åländska flaggan på en flaggstång med blå himmel

Resa till Åland med Eckerö Linjen - Kombinera golfen med Rockoff festivalen

Åland är ett fantastiskt resmål för golfare, och med Eckerö Linjen är det enkelt att ta sig dit från Sverige. Förutom golfbanor i världsklass finns det också mycket annat att se och uppleva på Åland, som den årliga musikfestivalen Rockoff festivalen. Här följer några tips på hur du kan kombinera din golfresa till Åland med en oförglömlig upplevelse på Rockoffen.

Man som hämtat ut golfbollar på golfranchen. Han har på sig färgglada golfkläder.Eckerö Linjen är ett populärt alternativ för den som vill resa till Åland från Sverige. Båten går från Grisslehamn och tar cirka två timmar att ta sig över till Åland. På båten finns det gott om mat och dryck att välja på, samt underhållning och shopping för den som vill. Sjung med trubaduren i baren med en Jäger och stor stark.

Boka färjan här.

Kom ihåg att boka i god tid, då färjan fort kan bli full på sommaren. 

En av de bästa sakerna med att spela golf på Åland är att banorna är väl underhållna och i toppskick. De flesta golfklubbarna har också mycket att erbjuda vid sidan av golfen, som spa-behandlingar och restauranger med lokal mat. Här är några av de mest populära golfbanorna på Åland:

Ålands Golfklubb: En utmanande 18-hålsbana som ligger vid Kastelholms slott. Banan har en vacker utsikt över havet och är känd för sina utmanande greenområden.

Ålands golfklubb.

Eckerö Golf: En 18-hålsbana belägen i en naturskön miljö med havet som närmaste granne. Banan är känd för sina utmanande hål och fantastiska utsikt.

Eckerö Golfklubb.

Rockoff är en årlig musikfestival som lockar besökare från hela Norden. Festivalen hålls i Mariehamn och bjuder på en rad kända artister och band. Festivalen hållas i slutet av juli och är en perfekt avslutning på en golfresa till Åland. Se vilka artister som spelar här.

För den som vill kombinera golfen med Rockoffen finns det flera alternativ för boende i Mariehamn.

Ett tips är att boka boende på hotell eller stugor i Mariehamn, så att du har nära till både golfbanorna och festivalområdet. Det finns också möjlighet att ta buss från Mariehamn till golfklubbarna. Eller boka in dig på hotellet Arkipelag i Mariehamn.


Åland ett fantastiskt resmål för golfare som vill uppleva högklassig golf och samtidigt njuta av en unik ö-livsstil. Med Eckerö Linjen är det enkelt att ta sig till Åland från Sverige, och kombinera golfen med andra aktiviteter som musikfestivalen Rockoffen.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar