Puttergrepp med mönster

Så greppar du om din golfklubba

Att byta grepp på dina golfklubbor kan ge en helt ny känsla och förbättra din sving. Det är faktiskt enklare än du tror att göra det själv hemma. Här är en detaljerad guide.

Verktyg och material du behöver

  • En mattkniv med krok
  • Grepptejp (dubbelhäftande matt-tejp fungerar bra)
  • Lacknafta
  • Nya grepp
  • Diskhandskar

1. Ta bort det gamla greppet

Använd en mattkniv med krok för att skära bort det gamla greppet. Trä in knivkroken under greppet och skär uppåt längs med greppet. Var försiktig så att du inte skadar grafiten på grafitskaft och skär alltid bort från dig själv. Efter att du skurit av greppet, pilla bort den gamla tejpen. Om tejpen sitter hårt kan du använda en värmepistol eller hårtork för att få den att släppa lättare

Puttergrepp med tryck

2. Applicera ny grepptejp

Mät upp en ny remsa grepptejp med hjälp av ditt nya grepp som mall. Skär en remsa som är 1-2 cm längre än greppet. Fäst tejpen på skaftet så att de överskjutande centimeterna sticker ut över skaftänden. Rulla tejpen runt skaftet och vik sedan ner de överskjutande delarna i skaftet för att förhindra att vatten tränger in.

Puttergrepp med coolness

3. Fyll greppet med lacknafta

Håll tummen för hålet i den tjocka änden av greppet och fyll greppet med lacknafta. Skaka runt så att hela insidan av greppet blir fuktat. Häll därefter lacknaftan jämnt över grepptejpen. Var snabb med att gå vidare till nästa steg.

4. Sätt på det nya greppet

Ställ klubban mot en vägg och trä på det nya greppet. Se till att greppet sitter rakt, eller justera efter dina preferenser. Använd grepptillverkarens logotyp som referens för att få det rakt. Tryck till det tar stopp, men var försiktig så att du inte töjer ut greppet. Låt greppet vila i 30-45 minuter, sedan är det klart att använda!

Att byta grepp på dina klubbor kan förlänga deras livslängd och förbättra din spelupplevelse. Med dessa enkla steg kan du själv fixa nya grepp hemma och få en bättre känsla när du spelar.

För att köpa puttergrepp besök oss på 2Gringos!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar