Bakifrånvy av en golfspelare iklädd en mörk golfkeps, en mönstrad skjorta och byxor, som bär en grå golfbag över axeln medan han går över en grönskimrande golfbana.

Så här packar du din golfbag för en flygresa

Är du redo för att slå några bollar på en helt ny bana, kanske till och med på andra sidan jorden? Men vänta! Innan du drar iväg på ditt golfäventyr måste du tänka på en sak - packningen! Och nej, vi pratar inte om dina vanliga semesterkläder eller tofflor. Vi pratar om den mest avgörande och heliga utrustningen för alla golfare - din golfbag!

Att packa din golfbag för en flygresa kan verka som en skrämmande uppgift, men oroa dig inte! Som din favorit-golf-guru-butik är 2Gringos här för att hjälpa dig att packa på det bästa sättet möjligt. Så låt oss börja!

Först och främst, när du packar din golfbag för en flygresa måste du tänka på viktbegränsningar. Jag vet, jag vet, det är ett smärtsamt ämne. Men tro mig, det är bättre att tänka på det nu än att behöva betala extra avgifter på flygplatsen. Se till att du har koll på viktgränsen för ditt flygbolag och försök att inte överstiga den. Och nej, att säga till personalen "det här är min lyckoboll och jag kan inte lämna den bakom mig" fungerar inte som ursäkt för övervikt. För att krångla till det har flygbolagen olika regler kring vikt och golfbagarna, så googla ditt flygbolag och golfbag, för att se vad som gäller.

Nästa steg är att packa på ett organiserat sätt. Vi vill inte att dina klubbor ska hoppa runt som vilda djur i din golfbag. Så se till att ordna dem från kortaste till längsta, med dina wedgar och järn i mitten och drivrutorna längst upp. Glöm inte att använda skydd som klubbskydd och handdukar för att undvika skador på klubborna.

Men vad säger du om dina andra tillbehör? Bollen? Handskarna? Peggar? Du vill inte leta efter dem i hela golfbagen när du behöver dem som mest. För att undvika detta, packa på ett organiserat sätt. Använd till exempel en bollpåse för att hålla reda på dina bollar och en ficka för att hålla dina peggar. Lägg dina handskar i en separat ficka så att du enkelt kan komma åt dem när du behöver byta ut dem.

Och sist men inte minst, se till att du inte packar något olämpligt i din golfbag. Du kanske tror att du kan smuggla in en extra bag-in-box av ditt favoritvin, men nej, det fungerar inte. Förutom att det är olagligt kan det också skada dina klubbor om det spiller över. Så lämna alkoholen och andra förbjudna föremål hemma.

Hitta vårt flygskydd för bagen här


Nu när du har läst detta inlägg, är du redo att packa din golfbag för din kommande flygresa! Följ dessa tips så kommer dina klubbor att vara i gott skick när du kommer fram till din destination. Lycka till!

Vill du shoppa en ny golfbag, klicka här!  

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar