Golfare med en rosa golfpike med palmer på, i bakgrunden finns även där palmer

Så väljer du rätt golfskjorta för din kroppsform

Att välja rätt golfskjorta kan vara en riktig utmaning. Du vill hitta en skjorta som är bekväm, snygg och framför allt passar din kroppsform. Men hur gör du det? Här är några tips om hur du kan välja rätt golfskjorta baserat på din kroppsform och storlek:

För den atletiska kroppen - Om du har en atletisk kropp med breda axlar och smal midja, välj en skjorta med en något tajtare passform. Detta kommer att framhäva dina muskler och få dig att se trimmad ut. Välj också en skjorta med kortare ärmar så att dina armmuskler kan visas upp.

Golfare som står i en bunker med golfklubban på axlarna, i bakgrunden syns ett vattenhinder



För den rundare kroppen - Om du har en rundare kropp med en större mage, välj en skjorta med en löpare passform. Undvik skjortor som är för tajta runt magen, eftersom detta kan få dig att se ut som en korv på grillen. Välj också en skjorta med längre ärmar så att dina armar ser längre ut.

Två golfare som åker golfbil på golfbana, båda har färgglada golfpikér


För den smala kroppen - Om du har en smal kropp och vill skapa en illusion av mer kroppsmassa. Välj också en skjorta med mönster, ränder eller textur för att skapa en illusion av mer volym.

För den kraftfulla kroppen - Om du har en kraftfull kropp med breda axlar och en större byst, välj en skjorta med en avslappnad passform. Undvik skjortor som är för tajta runt bröstet, eftersom detta kan orsaka oönskad dragning av materialet. Välj också en skjorta med en V-ringning för att skapa en illusion av längre hals.

Närbild av en färgrik golfpolotröja med ett tropiskt mönster som inkluderar stora rosa blommor, gröna blad och färgglada fåglar, vilket ger en somrig och lekfull stil till golfklädseln.


För den kortare kroppen - Om du har en kortare kropp, välj en skjorta med vertikala ränder eller mönster för att skapa en illusion av längre kropp. Välj också en skjorta med kortare krage för att inte ta för mycket fokus från ditt ansikte.

Genom att följa dessa tips kan du hitta den perfekta golfskjortan för din kroppsform och storlek. Kom ihåg, golf ska vara roligt, 2gringos rekommenderar alltid att du framhäver din stil på golfbanan.

Se våra golfskjortor.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar