Leende kvinna i rosa golfkeps som kramar någon, med fokus på hennes örhänge formad som ett litet bi

Svensk Påverkan på Golfmodet: Ett Nytt Kapitel i Sportens Estetik

Golf, en sport känd för sin strikta tradition och klassiska stil, upplever en stilrevolution, och Sverige står i frontlinjen för denna förändring. Svenska märken som Local Rule, 2Gringos, PeggySport, J.Lindeberg, Goatlane och Galvin Green är pionjärer i att omdefiniera golfmodet, och integrerar den minimalistiska och funktionella svenska designestetiken med golfens värld. Denna artikel utforskar hur dessa märken förvandlar golfsportens utseende och känsla.

Local Rule: Ett Friskt Fläkt på Fairways

Local Rule, grundat av golfentusiasterna Henrik Svensson, Simon Madeling och David Zetterlund, utmanar konventionella normer med sin moderna syn på golfkläder. Märket kombinerar sofistikerad design med praktiska element, skapandes en kollektion som är lika elegant som funktionell. Det är en hyllning till den klassiska stilen med en tydlig nyskapande touch. 

2Gringos: Från Sverige till Fairways Över Hela Världen

2Gringos, en annan svensk aktör inom golfmodet, erbjuder en unik samling av golfkläder och tillbehör som speglar en global estetik influerad av svenska designprinciper. Märkets produkter kombinerar komfort och stil, vilket gör dem idealiska för golfare som vill sticka ut på banan. Se mer om Broken Clubs Club här och om golfkepsarna här

PeggySport: En Hyllning till Kvinnors Golf

PeggySport tar en unik position genom att fokusera på kvinnliga golfspelare. Deras kollektioner framhäver hur svensk design kan vara både stilren och funktionell, särskilt anpassad för kvinnors behov på golfbanan. Upptäck mer på PeggySport.

J.Lindeberg: En Fusion av Mode och Funktion

J.Lindeberg är kanske ett av de mest kända svenska golfmärkena globalt. De har länge varit förknippade med golf och erbjuder en sofistikerad mix av mode och sport. Med en stark närvaro både på och utanför golfbanan är J.Lindeberg en symbol för hur tradition och modernitet kan samverka. 

Goatlane: Innovation på Golfskorna

Goatlane, även om det är ett nyare namn i golfvärlden, har snabbt fått uppmärksamhet för sina innovativa golfskor. Deras produkter är ett exempel på hur svensk designkänslighet kan föras in i varje aspekt av golfutrustningen. 

Galvin Green: Funktion möter Svensk Estetik

Galvin Green är känt för sina tekniska och högpresterande golfkläder. Med en stark betoning på funktionalitet och hållbarhet är deras produkter utformade för att möta golfarens alla behov, oavsett väder. Deras produkter är en perfekt blandning av svensk design och praktisk användning på golfbanan. 

SandfloGolf: Svensk puttar

SandfloGolf är ett svenskt märke som sticker ut med sin fokus på innovation och hållbarhet. Märket erbjuder en rad produkter som inte bara är designade för att förbättra spelupplevelsen, men det är puttarna som är deras specialitet. 

PineCoast Golf: Unika Golfbagar 

PineCoast Golf skiljer sig från mängden med sina stilfulla och funktionella golfbagar. Dessa bagar är inte bara praktiska för förvaring av golfklubbor, utan också en modeaccessoar på golfbanan. PineCoast kombinerar kvalitet och detaljrik design för att skapa golfbagar som är både ögonfallande och praktiska. Det är det perfekta valet för golfaren som vill kombinera prestanda med en distinkt personlig stil.

Varje ett av dessa märken bidrar till en ny era inom golfmodet, där stil möter funktion i en harmonisk förening. Svensk design har alltid varit synonymt med minimalism och funktionalitet, och nu tar dessa principer plats på golfbanorna världen över, och skapar en ny definition av vad det innebär att vara både modern och klassisk inom golfsporten.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar