En Titleist Pro V1 golfboll i förgrunden med dess specifika märkning, framför en kartongförpackning med ett fönster som visar fyra golfbollar, komplett med titeln 'Titleist Pro V1' och en golfbollsdesign på lådan.

Vart tar alla bollar vägen? Out of Bounds sätter spårbarhet på återvinning

Det är en scen som många golfare är bekanta med: du slår iväg din boll, och den försvinner i det förrädiska vattnet. Men någonsin undrat vad som händer med alla dessa borttappade bollar? Out of Bounds har inte bara svaret på den frågan utan också en lösning som hjälper miljön och golfklubbar över hela Sverige.

Över en halv miljon svenska golfspelare tar till klubborna och slår ca 10 miljoner golfrundor varje år. Tyvärr blir inte alla slag som vi tänkt oss, och många golfbollar hamnar där de inte borde - i vattnet eller i skogen. Denna situation är där Out of Bounds kommer in i bilden.

Med ett samarbete som sträcker sig till ca 250 golfklubbar i Sverige och Europa, har Out of Bounds skapat ett imponerande kretslopp för golfbollar. Deras erfarna och effektiva dykare plockar upp bollar ur vattenhindren på golfbanor runt om i Europa. Vad som gör detta samarbete ännu mer fördelaktigt för golfklubbarna är att de får fakturera Out of Bounds för de bollar som samlas in. Det är pengar som ofta direkt går till att stötta juniorverksamheten, vilket är ett värdefullt tillskott för klubbarnas ekonomi.

Efter att bollarna har räddats från sina vattenäventyr transporteras de till Out of Bounds tvätteri, där de genomgår en noggrann och miljövänlig rengöringsprocess. Söndriga bollar eller de som är i för dåligt skick sorteras ut och kasseras, medan resterande bollar grupperas efter märke, modell och tillverkningsår. Det finns nästan 300 olika modeller till försäljning, och bollarna genomgår en kvalitetskontroll innan de når marknaden.

Out of Bounds har också ett unikt system för att klassificera bollarnas kvalitet, vilket hjälper kunderna att göra medvetna val när de köper återvunna golfbollar. Kunderna har flera olika klasser att välja mellan, så att de kan hitta bollen som passar deras spelstil och budget bäst.

Out of Bounds har också ett unikt system för att klassificera bollarnas kvalitet, vilket hjälper kunderna att göra medvetna val när de köper återvunna golfbollar. Kunderna har flera olika klasser att välja mellan, så att de kan hitta bollen som passar deras spelstil och budget bäst.

2Gringos, din pålitliga partner för golfutrustning, har nyligen inlett ett samarbete med Out of Bounds för att erbjuda deras återvunna golfbollar. I det inledande steget har vi valt att erbjuda deras A-klass bollar, som är det finaste du kan hitta på marknaden bland återvunna golfbollar. Dessa bollar håller i princip nyskick och är glänsande blanka, perfekta för golfare som föredrar nya bollar men också vill vara miljömedvetna. Med Out of Bounds återvunna golfbollar har du möjlighet att njuta av premiumkvalitet och samtidigt göra en insats för miljön - det är en vinn-vinn situation!

Så, nästa gång din boll försvinner i vattnet, tänk på att den kanske får en ny chans att bli din favoritboll igen, tack vare Out of Bounds och deras engagemang för både miljön och golfklubbarna.

Vilka bollar föredrar du?

Titleist NXT TOUR eller Titleist PRO V1 eller kanske Floridabollarna?

Läs mer om våra övriga golfbollar här

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar