Två personer med golfkläder och bukethat på en golfbana

Vilken utrustning du behöver för att börja spela golf

Utrustning för att komma igång på golfbanan:

GOLFKLUBBOR

Den första och mest självklara delen av din golfutrustning är så klart golfklubborna. Du får som mest bära med dig 14 klubbor under en runda, men du behöver inte ha alla 14 för att börja. Det bästa sättet att starta är med en halv uppsättning eller en paketuppsättning som är speciellt utformad för nybörjare. En uppsättning med fyra järnklubbor - en 3, 5, 7, 9 järnklubba till exempel - tillsammans med ett par wedges och en putter kommer att vara mer än tillräckligt för att komma igång på golfbanan. Lägg till en driver, och du är redo att börja.

Säkerligen, ju mer du spelar, desto mer frustrerande kan du hitta glappet mellan dessa järnklubbor, och då är du redo att köpa en komplett uppsättning.

När du ska köpa din första kompletta uppsättning är det viktigt att veta att du inte genast måste köpa nya produkter, eftersom det finns en bra andrahandsmarknad. Tillverkare producerar nya golfklubbor varje år, så klubbor som är ett, två eller till och med tre år gamla är fortfarande mycket bra och kommer till en bråkdel av priset för en helt ny uppsättning.

Andrahandswebbplatser som Blocket har ett brett utbud av begagnade produkter till ett bra pris. Det viktigaste att vara medveten om när du köper begagnat är att klubborna inte har anpassats för någon med olika specifikationer än dig. Om du är en genomsnittlig längd på golfaren, vill du inte välja en begagnad uppsättning klubbor som var gjorda för någon som är lång om du inte är det. Andrahandsklubbsäljare brukar att ange om en klubb är längre, kortare eller om dess lutningsvinkel har ändrats drastiskt, så håll ögonen öppna.

Det är också viktigt att välja rätt typ av järnklubba. Medan de bladiga järnklubbarna i golfproffsens bag kan se snygga ut, är de verkligen inte för golfare som just börjar. Sikta istället på att köpa en uppsättning järnklubbor för spelutveckling med en cavity back för mest hjälp för att få mest nöje av spelet.

GOLFBAGAR

Nästa steg är att hitta den bästa golfbagen att lägga dina nya klubbor i. Det finns lite variation att leta efter på marknaden för vilken golfbag som passar dig bäst. En ståbag är det enklaste och mest grundläggande alternativet för att komma igång. Den levereras med två remmar så att du kan bära den på ryggen och den står på egen hand när den läggs ner.

Om du tror att du kommer att använda en vagn för att ta dig runt golfbanan kan du skaffa en vagnväska som exklusivt sitter på en vagn. Dessa golfbagar är mycket större än ståbärsväskor, så se till att du verkligen kommer att använda en vagn, eftersom dessa väskor är mycket svåra att bära omkring om du inte gör det. Vissa tillverkare gör väskor som är en hybrid av de två - de är ståbärsväskor som passar bra på vagnar. Om du tror att du kommer att bära och använda en vagn är detta utmärkta alternativ som innebär att du har en golfbag för varje tillfälle.

Om du börjar med en halv uppsättning som vi rekommenderade tidigare är en penna väska ett bra alternativ för något väldigt lätt och enkelt att använda som enkelt rymmer sex eller sju klubbor. Pennväskor har vanligtvis lägre prispunkter också, och erbjuder bra valuta om du bara vill ha en liten, lätt väska.

Läs mer om våra golfbagar här

BOLLAR

När det gäller den utrustning du behöver för att börja spela golf, så kommer du så klart att behöva några golfbollar! Det finns ganska många alternativ även här. Om du är seriös med spelet kan du betala upp till 500 kronor för ett dussin av de bästa golfbollarna. Men om du precis börjar, finns det ingen verklig anledning att betala mycket för golfbollar, och du kommer knappast att märka skillnaden i ett billigare dussin.

Det finns  bra alternativ bortom premiumbollar för en nybörjare. För det första kan du välja en billigare, ny boll som ligger i den lägre änden av prisområdet. För det andra är det bra att köpa begagnade bollar, vilket är ett bra sätt att få billiga golfbollar till en bråkdel av priset. Detta är golfbollar som har gått förlorade, hittats igen och sedan rengjorts, vilket gör dem idealiska för nybörjare som vill komma igång med spelet. Finns på de flesta golfbanor.

Se vårt utbud av golfbollar här

SKOR

Om du precis börjar på driving rangen kommer träningsskor/joggingskor att fungera och du behöver inte en specialsko ännu. När du ger dig ut på golfbanan är dock de bästa golfskorna essentiella delar av utrustningen. När det är blött i gräset är det väldigt skönt att ha vattentäta skor.

Det finns ett par alternativ här också. Spiklösa golfskor är utmärkta på sommaren och är bekväma att bära utanför golfbanan också. Alternativt kan du välja skor med spikar - ofta mjuka klossar i moderna skor - som ger lite mer grepp och är något mer traditionella när du tänker på en typisk golfsko.

Modern golfskor finns också i många olika designer. Dagarna då den klassiska brogueskon var det enda alternativet är borta och nu kan du till och med få en Jordan basketssko i en golfversion. Vi bör också nämna att de flesta varumärken inte bara erbjuder premiummodeller, utan också skor som har lägre prispunkter. Till exempel har Adidas Tour 360 22, ända ner till EQT, och båda är utmärkta val.

KLÄDER

När du börjar räcker ett par snygga byxor och en pikétröja för att se till att du ser ut som en golfare på golfbanan. Precis som med allt annat på denna lista, när du börjar spela mer och blir bättre, kommer du att vilja ha kläder som är mer specifika för golf.

Det finns många prestationsfördelar med ordentliga golfskläder. Jackor som håller dig varm och torr i dåligt väder och pikétröjor som håller dig sval kommer att hjälpa dig att fokusera på ditt spel och inte vädret runt omkring dig.

Slutligen när det gäller kläder är golfhandskarna viktiga. Du bär denna genom hela rundan på motsatt hand till hur du spelar - om du är högerhänt bär du den på vänster hand och vice versa för vänsterhänta. Om du är ny inom golfen kan detta säkert kännas lite konstigt i början, men det finns en märkbar skillnad i hur lätt det är att hålla klubban när du har på dig en handske. Återigen finns det många alternativ på handsksmarknaden, från billigare syntetiska golfhandskar till fullständiga läderhandskar. Om du precis börjar är en syntetisk gofhandske helt tillräcklig.

En sista sak att nämna när det gäller kläder och handskar är att på grund av det stora antalet olika märken och modeller på marknaden kan du alltid hitta ett bra erbjudande någonstans, så det handlar om att söka runt hos golfåterförsäljare och naturligtvis läsa våra köpguider. Men börja hos oss på 2 Gringos

TILLBEHÖR

Nu när du har alla de stora grundläggande sakerna för att komma igång, finns det några mindre tillbehör att lägga i bagen som kommer att göra spelet lite enklare och roligare.

För det första, golfpeggar. Det finns massor av olika storlekar på peggar och de är ofta tillverkade antingen av trä eller plast. Du kommer att använda dessa i början av varje hål för att slå av med och det är viktigt att ha en variation av storlekar i väskan för att ge dig möjlighet att slå med olika klubbor från tee. Längre peggar kommer att användas när du slår med driver och dessa hjälper dig att få bollen i luften, och kortare peggar används för att slå järnklubbor från tee om du spelar en kort par 3.

För det andra, en markeringspenna. När du spelar bör du alltid markera dina bollar med en individuell och lätt igenkännbar markering, så om din boll hamnar bredvid en annan boll kan du enkelt identifiera vilken som är din. Vill du att det ska vara lite roligare, så har vi golfbollstämplar.

Slutligen, en greenlagare. Dessa används för att reparera de fördjupningar du gör i greenen där bollen har landat. Det finns inget värre för en golfspelare än att putta på en ojämn puttyta, så att reparera dessa fördjupningar i greenen hjälper dina medspelare och håller greenen i bra skick för alla att använda.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar