Golfbana: Väddö Golfklubb

Golfbana: Väddö Golfklubb

Välkommen till 2Gringos Golfrecensioner – där glada höghandikappare i golf tar sig an uppdraget att testa och recensera golfbanor runt om i Sverige! Vi är fulla av passion för denna fantastiska sport och äventyr, och vår entusiasm sprudlar under rundorna (och kanske även lite av annat än bara golf).

Här på 2Gringos strävar vi efter att ge dig en oförglömlig inblick i golfbanornas magi och galenskap. Vi kastar oss ut i spelet och tar hänsyn till allt från design och layout till hur välklippt gräset är och vilka sköna faciliteter som erbjuds på golfklubben. Vi är övertygade om att en rättvis och objektiv bedömning är nyckeln för att du ska kunna välja din nästa golfdestination med självsäkerhet.

Oavsett om du är en erfaren golfveteran eller en nybörjare som just börjat upptäcka charmen med att svinga klubban, är vi här för att inspirera och guida dig.

Varmt välkommen till 2Gringos Golfrecensioner, där vi tar golfen på allvar, men oss själva något mindre seriöst!

Väddö Golfklubb

Plats: Väddö, Sverige

År 2023

Översikt: Väddö Golfklubb är en naturskön golfbana belägen i Väddö, omgiven av frodig skog och vackra åkrar. Banan erbjuder en rolig spelupplevelse med sina varierande hål och höjdskillnader. Dock är det värt att notera att klubbhuset endast erbjuder enklare fika, korv och läsk, vilket kan vara något begränsat när det kommer till matutbudet. Du har närheten till Älmsta, som inte bjuder på några större festligheter, men spelar du en fredag eftermiddag, kan du gå på Vischas restaurang pubkväll där vissa kvällar bjuder på liveband. Annars är närmaste samhälle Norrtälje.  

Design och layout: Med sin natursköna omgivning bjuder Väddö Golfklubb på en trevlig spelupplevelse. Banan är omgiven av vacker skog och åkrar, vilket ger en fridfull atmosfär under spelet. Hålen varierar och höjdskillnaderna ger extra utmaning och roligt spel. Banan är en fröjd för ögonen och spelare får verkligen njuta av den natursköna omgivningen.

Faciliteter: Väddö Golfklubb erbjuder enkla faciliteter, med fokus på golfupplevelsen. Klubbhuset har grundläggande fikamöjligheter och ett urval av korv och läsk. Tyvärr är utbudet något begränsat när det kommer till mat och dryck, vilket kan vara en nackdel för de som söker mer omfattande alternativ.

Kondition och underhåll: Trots sina natursköna omgivningar lider Väddö Golfklubb av vissa kvalitetsproblem när det gäller underhåll och skötsel. Gräset kan vara ojämnt och greenerna kanske inte når den höga standard man skulle önska. Det är dock värt att notera att för det pris av 250 kr i greenfee, är banan ändå prisvärd och erbjuder en acceptabel spelupplevelse.

Slutsats: Väddö Golfklubb är en naturskön golfbana med en rolig spelupplevelse och varierande hål som utmanar spelarna. Banan omges av vacker skog och åkrar, vilket ger en fridfull atmosfär. Dock är det lite besvikelse kring materbjudande. Trots vissa kvalitetsproblem i underhåll och skötsel är det prisvärda greenfee-priset på 250 kr helt acceptabelt för golfbanan.

Läs mer om Väddö golfklubb på deras hemsida.

Resultat av testade banor hittills i år:

1. Burvik golfresort

2. Sundsta golfklubb

3. Väddö Golfklubb

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar